Darins karriär – än så länge

Vi har samlat ihop höjdpunkterna av Darins karriär fram till dagens datum. Ta dig en titt här nedan.

Rikskändis

År 2004 deltog Darin i första säsongen av Idol i TV4. Han blev tvåa i tävlingen, men det hade ingen betydelse, då han redan nått in i många svenskars hjärta.

Genombrottet

År 2005 släppte Darin sin debutskiva vid namn The Anthem efter ett skivkontrakt med Sony BMG. Den första singeln, Money for Nothing, skrevs faktiskt av Robyn, men det var Darin som blev den mest omskrivna personen i Sverige detta år. Singeln gick direkt in på förstaplatsen på både radio och singellistan, vilket också hela albumet gjorde. Samma år släppte han också albumet Darin som sålde platina och bland annat innehöll låten Want Ya, som blev årets mest spelade video på MTV 2006.

Fina priser

År 2006 blev prisernas år för Darin. Han vann en Grammis för årets låt, en Rockbjörn för bästa manliga artist, Nickelodeon Kids Choice Award, The Voice ’06-priset och två europeiska NRJ Awards. Samma år släppte han även sin tredje skiva vid namn Break the News och detta album gick direkt in som etta på albumlistan och sålde guld första dagen.

Darin intar Europa

År 2007 bestämde sig Darin för att vidga sina vyer och fick skivkontrakt i Tyskland, Schweiz och Österrike. Han körde hårt med låten Insanity, men såg framförallt sin framgång genom att andra artister började göra covers på hans låtar.

Samarbeten

År 2008 släppte Darin sitt fjärde album Flashback, där den första singeln Breathing Your Love var en duett med Kat DeLuna och låten What If var ett samarbete med organisationen Friends. År 2009 gjorde Darin vinjettlåten till programmet Idol, det program som ledde till hans genombrott några år tidigare.

Melodifestivalen

År 2010 deltog Darin i Melodifestivalen och kvalificerade sig direkt till finalen. På många bettingsajter ledde han stort, då många trodde att han skulle vinna hela Melodifestivalen, men han kom till slut på fjärde plats.

Bredare kändisskap

Darin blev alltmer populär och vid kronprinsessan Victorias bröllop 2010 var det han som specialskrivit låten Can’t Stop Love. Under sommaren debuterade han som sommarpratare i P1 och fortsatte samtidigt med albumet Lovekiller, som senare sålde guld och hamnade etta på Sverigetopplistan.

Fler tv-program

År 2012 medverkade Darin i tv-programmet Så mycket bättre, samtidigt som han slog rekord efter rekord på iTunes. Han hade de tre mest säljande låtarna samtidigt och som mest sex låtar på iTunes topp 10-lista på en gång.

Eurovision Song Contest

Förutom släppet av albumet EXIT, som sålde guld, uppträdde han som mellanakt i en av delfinalerna i Eurovision Song Contest 2013, som sändes från Malmö Arena.

Sånger på svenska

10 år efter Darins genombrott i Idol bestämde han sig år 2014 för att börja skriva nytt material på svenska, vilket resulterade i skivan Fjärilar i magen, som blev hans sjätte albumetta i Sverige. Han fortsatte dock också att spela utomlands, bland annat genom ett skivkontrakt med Sony Music för hela Asien.

Slutord

Det är lätt att se att Darin är en av våra mest populära sångare i Sverige. Detta syns också tydligt om man kollar på de olika bettingsajter som erbjuder satsningar på musikevenemang. Darin kommer alltid högt upp, då det är många som satsar på att han kommer att vinna. Om du vill vinna på satsningar på Darin är det bara att leta upp en sådan bettingsajt och börja spela. De flesta sajter erbjuder också andra sorters spel, till exempel inom casino, så att du kan variera ditt spelande för ännu mer nöje. Ha det så roligt!

Privacy Policy