Delta i Idol

Darin är nuförtiden en av Sveriges absolut största stjärnor, och har sedan länge lagt riket vid sina fötter. Han har vunnit grammisar, spelat in platina-album och uppträtt i samtliga prestigefyllda sammanhang, inte minst i TV-programmet Så mycket bättre. Han har haft listettor till höger och vänster, samarbetat med världsberömda producenter och artister, och haft prestigefyllda uppdrag som att specialskriva en låt till kronprinsessans bröllop Kort sagt, Darin är herre på täppan alla kategorier. Men det kan vara värt att komma ihåg att hans karriär började betydligt blygsammare, som en nervös nybörjare i första säsongen av TV4s program Idol. Deltagandet gjorde honom riksbekant som sångare, och även om han “bara” kom tvåa i tävlingen så landade han snart ett skivkontrakt med Sony, och resten är historia.

Tippa idol

Det finns i stort sett två sätt att delta i idol. Via odds eller via närvaro i själva tävlingen. En bra genomgång av grunderna för odds hittar du hos Casinotopplistan, men låt oss ta en kort titt. Sedan åtskilliga år finns det mängder av privata spelbolag på nätet, och på sistone erbjuder de även odds för olika tävlingar, inklusive Melodifestivalen och just Idol i TV4. Att lägga en hundring eller två på dina favoriter förhöjer helt klart spänningen framför TV-skärmen – vinner just din idol så vinner du ju även pengar på den skönsjungande sångfågel du satsat på. Den som i Idol 2016 satsade på Liam Cacatian som vinnare vann exempelvis 1,2 gånger satsade pengar hos MrBet eller 1,22 gånger pengarna hos Unibet. Så fort säsongen för 2017 drar igång i höst så kommer samtliga spelbolag ge dig odds på samtliga deltävlingar, liksom självklart för finalvinnaren. Dessutom kommer man även, liksom föregående år, att kunna satsa pengar på vem man tror kommer att bli utröstad härnäst.

De bästa spelbolagen

För dig som inte är van att tippa sport kan det kanske vara nyttigt med tips på ett par av de bästa svenska spelbolagen på nätet som erbjuder dig chansen att tippa idolvinnare.

Betsson är det äldsta svenska spelbolaget på nätet, och drog igång redan på 90-talet. De erbjuder odds på hundratals sporter och tusentals matcher. Men framför allt erbjuder de sedan ett antal år odds på såväl Idols som Mellons samtliga deltävlingar. Den som är ny tippare hos Betsson får dessutom en bonus på upp till 1000 kronor.

Nordicbet är en annan av riktigt proffsig bookmaker på nätet, och även om de koncentrerar sig främst på vintersport så erbjuder även de mängder av odds utanför sportvärlden, med allt från politik till Oscars-galan och till just Idol i TV4 där Darin slog igenom. Därtill har de en utmärkt kundtjänst.

Delta själv i Idol

Den som är verkligt, verkligt modig, kan förstås även anmäla sig som deltagare i Idol, men då gäller det förstås att du verkligen har is i magen. Och helst talang också, i annat fall riskerar din audition att hamna på Youtube till glädje för de skadeglada. Auditionerna har inte startat ännu inför idol 2017, men redan nu kan du söka via videoinspelning. Vad du än väljer, så lycka till!

Privacy Policy