Gareth Gates – Tvåa i Pop Idol 2002 Stammar

Snart har TV4s succéprogram Så mycket bättre premiär igen. Denna gång kommer Thomas ”Orup” Eriksson att vara med och de flesta vet nog av att han stammar. Att stamning kommer upp i media händer allt för sällan, det kommer säkert att bli lika uppmärksammat som när Gareth Gates steg in till juryn under Pop Idol 2002, i den brittiska talangjakten som var ungefär som Sveriges Idol är.

Vet du inte vad stamning är? Läs här för stamning fakta.

Gareth Gates blev väldigt uppmärksammad på grund av sin stamning och att han vägrade att ge upp sin dröm, något som Orup också har gjort. Här kan ni se hans allra första audition i Pop Idol 2002, denna serie sändes även på svensk tv. Många är nog väldigt nervösa för själva mötet med juryn och Gareth hade nu dubbelt upp, han skulle tänka på både sin stamning och sitt uppträdande inför dessa kända människor inom musikbranschen. Om du stammar själv eller känner någon som stammar så vet du säkert att namnet kan var ett av de svåraste orden att säga, och så är det även för Gareth. Som ni ser får han kämpa framför juryn men till slut så går det.

Vi vill framförallt påpeka att man inte är ensam om att stamma och det går att förbättra sin förhållning till stamningen. Gareth Gates har själv blivit hjälpt av McGuireprogrammet, en metod som verkligen fungerar men som har fått ganska mycket kritik under åren, för att det är ganska kostsamt.

Nu längtar vi efter årets säsong av Så mycket bättre!

Privacy Policy