Idol- Sveriges största talangjakt

Musikindustrin har de senaste åren minst sagt förändrats och utvecklats. Förr om åren så var det vanligaste sättet att försöka ta sig in i musikbranschen att man helt sonika spelade in en demo och skickade den till skivbolaget. Det var såklart tufft att försöka ta sig in och det var tveksamt om alla demos lyssnades på. Andra sätt var att försöka få gig och sedan upptäckas när man stod på scenen eller försöka skaffa sig kontakter inom branschen. Kanske inte alla hade drivet att gå den vägen och många lade nog därför sina musikdrömmar på hyllan. I dag så ser musikindustrin helt annorlunda ut, artister skickar fortfarande demos till skivbolagen men vanligast är nog att man tar sig fram via andra kanaler. Som tidigare nämnts så är talangjakter som Idol en stor del i att plocka fram nya artister till ytan. Men är man en person som inte vill gå genom ett program där man trots allt är rätt låst i vad man ska framföra och hur det ska framföras, ja, då kan man istället spela in en egen video där man framför covers eller egenskrivna låtar och sedan lägga upp dem på youtube. Men det finns också en möjlighet att via sin youtube kanal upptäckas av juryn i idol.

Idol började sändas i Svensk TV redan 2004 och har sedan gått varje höst förutom ett uppehåll 2012 då andra talangjakter såsom X-factor Sverige och The Voice, båda koncepten svek i tittarsiffror och Idol var återigen tillbaka i full kraft år 2013. För Idolkonceptet går hem hos tv-publiken det har tv- siffrorna visat år efter år.

Det kommer att bli en kanonhöst i år, garanterat. Dels så har juryn i idol överträffat sig själva denna säsong och lovar att bjuda på riktigt talangfulla och coola artister. Det som är så roligt med Idol är ju att man dessutom får se lite olika klädstilar och möta nya musikpersonligheter. Själv kan jag tycka att det är lite synd att de medverkande inte kan få påverka mer med låtval och framförande. Juryn letar ofta efter artister som rör sig bra på scenen men har man det inte i sig så känns det bara konstigt och tafatt, då är det bättre att stå still och koncentrera sig på sången istället. Men det är ju ett underhållningsprogram och då kan det inte bli för entonigt, därför är det bra att varje fredagsfinal har ett tema som idolerna får tolka utifrån, det blir ju på så sätt också mer varierat för tv-publiken.

Höstens Idol är som sagt den nuvarande juryns sista och vi hoppas därför på att de bjuder på det lilla extra, kanske kan några överraskningar dyka upp. Vi kommer att följa upp finalerna och publicera nyheter i vår idolmeny här på Darin.nu. Så följ med idolerna under deras livs största resa och kanske genombrott. Vi vet ju alla vad som brukar hända under Idol, jo en eller flera stjärnor föds och Sverige har en ny röst att lyssna på i radion.

 

Privacy Policy