Idoljuryn 2015

Under idolhösten så är det deltagarna som står i strålkastarljuset mest men bakom deras medverkan så ligger juryn och deras väldigt speciella fingertopskänsla för att hitta nya artister. Men vilka är dessa jurymedlemmar egentligen.

Laila Bagge födde 1972 i Lund, Skåne. Denna 42- åring har haft och har många järn i elden. Under sin tidigare karriär så arbetade hon som talangscout för Sony BMG i New york, hon har också gett ut en platta vid namn Hello Laila. Hon är också kvinnan bakom gruppen play och har hjälpt Zara Larsson att lansera sig som artist. Hon äger flera bolag bl. a Rock by Sweden där hon både designar och äger bolaget. Förutom Idol så har Laila medverkat i program som Fest hos Bagge Wahlgren och Made in Sweden. Nu arbetar hon på radio RIX FM på morgonpasset tillsammans med Adam Alsing och Marko Lehtosalo. Hon bor med sina två barn Liam 12 år och Kit 4 år ute på Lidingö. Hon har tidigare varit gift med Anders Bagge och Niklas Wahlgren.

Anders Bagge föddes 1968 i Enskede, Stockholm. Han var artist själv under 90-talet då han var medlem i grupperna Legacy of Sound och Ruff’N’Redy. Men intresset fanns mer i låtskrivande och produceringen av musik. 1997 så köpte han produktionsbolaget Murlyn Music som han fick stora framgångar med då han låg bakom både låtskrivandet och produceringen av gruppen 98 Degrees. 2008 så startade han bolaget Dreamhill studios som är en sammanslagning av hans tidigare bolag. Studion ligger i hans hem ute på Ekerö. Bagge är kompositör, låtskrivare och musikproducent och högt aktad i branschen då han skrivit och producerat låtar åt stjärnor som Celine Dion, Janet Jacksson, Madonna, J.LO och Enrique Iglesias.

Alexander Bard föddes 1961 i Västra Ny i Motala kommun, han har en gedigen musikkarriär bakom sedan då han skapat och varit medlem i grupperna Army of Lovers, BWO (kort för Bodies without Organs), Gravitonas och Vacuum. Han har medverkat i melodifestivalen med både Army of Lovers och BWO. Han har dock inte vunnit melodifestivalen med något av sina band, dock har han vunnit som låtskrivare med låten En Dag som framfördes av Tommy Nilsson. Han är också textskrivare och producent. Han låg också bakom förre melodifestivalsvinnaren Martin Stenmarcks (vann med låten Las Vegas 2005) bidrag När änglarna går hem till melodifestivalen 2014. Förutom att skriva och producera musik till artisteliten i Sverige så föreläser han om de sociologiska aspekterna av internet och sociala medier. Han är också en mycket hängiven debattör med mycket kontroversiella åsikter, bl.a så är han mycket drogliberal och ställer sig positivt till att det ska vara lagligt med sexköp.

Så juryns erfarenheter inom musikbranschen är enorma. Alla tre har jobbat med stora världsartister och är väldigt framgångsrika och duktiga på vad de gör. De tre i juryn är nog de mest lämpade för sitt jobb och tillsammans så kompletterar de varandra med sina erfarenheter, talanger och egenskaper. Anders Bagge är ute efter de finaste rösterna, Laila letar efter artisthelheten och Alexander Bard letar efter coola personligheter med det där extra som gör dem speciella och sticker ut.

 

Privacy Policy