Måns Zelmerlöv

Måns Zelmerlöw föddes 1986 i Lund, Skåne. Han slog igenom som deltagare i Idol år 2005 och slutade som femma i tävlingen och sedan dess så har det rullat på ordentligt för Måns. Året efter så deltog Måns i Lets Dance och kammade hem första priset i tävlingen, samma år så medverkade han i musikalen Grease där han hade rollen som Danny Suko.

År 2007 så deltog Måns i melodifestivalen för första gången, hans bidrag hette Cara Mia och åter igen gjorde han succé då han slutade på en tredjeplats. Låten Cara Mia blev en stor hit och den hamnade dessutom som ett på den svenska försäljningslistan. På hösten samma år så var han programledare för lilla melodifestivalen och sedan så spelade han skurken Tommy i musikalen Footloose. Sommaren 2008 så turnerade han runt i Sverige med Lasse Holms populära Diggilooturne, andra artister som medverkade var Linda Bengtzing, Lotta Engberg, Nanne Grönwall och Molly Sandén.

2009 så var det återigen dags för melodifestivalen, denna gång så hette låten Hope & Glory, en sång som Måns själv var med och skrev. Han slutade på en fjärdeplats denna gång. Under sommaren så var han programledare för Sommarkrysset, turnerade runt Sverige med sitt MZW Tour och deltog i programmen Så ska det låta och Allsång på Skansen.

Under melodifestivalen 2010 så medverkade Måns återigen fast denna gång så var han programledare istället tillsammans med Christine Meltzer och Dolph Lundgren. Till jul så gav Måns ut skivan med det mysiga namnet Christmas with friends, han fick också reda på att han vunnit rollen som Romeo i musikalen Romeo och Julia en roll som han sedan spelade hela våren 2011. Under sommaren så var det återigen dags för Måns att klä på sig programledarkavajen i en ny stor svensk produktion, nämligen Allsång på skansen, en programledarroll som han fortsatte med i tre år tills han meddelade sitt avhopp under säsongen sista program 2013. Under hösten så spelade han återigen i en musikal vid namn Spök tillsammans med kollegorna Loa Falkman, Lena Philipsson och Sussie Eriksson. Under vinter 2014 så släpper Måns det mycket personliga albumet Barcelona Sessions, ett album som han jobbat med under två års tid och som funkat som terapi och ett sätt att bearbeta allt som hänt de senaste åren.

2015 så var det då dags igen, tredje gången gillt i melodifestivalen, han hade en tredjeplats och en fjärdeplats sedan tidigare. Men denna gång så räckte det ända upp till första platsen, han vann med låten Heroes och låten blev en riktig dunderhit. Nu skulle han alltså delta i den stora Eurovisionfestivalen och flera länder favorittippade Måns som segrare i tävlingen. Och så rätt de hade för Måns gick nämligen och vann hela skiten. Bara ett par år efter att Loreen vann så stod nu åter en ny svensk som segrare i den mycket prestigefyllda tävlingen.

Att säga att det gått bra för Måns är en underdrift för det har nämligen gått helt lysande och allt startade med en fjärdeplats i idol.

Privacy Policy