Om Darin Zanyar

Darin är en svensk popartist som föddes 1987 i Stockholm. Han slog igenom i talangprogrammet idol där han kom tvåa. Efter idol så fick Darin skivkontrakt med Sony BMG och det blev starten till en lysande karriär.

Året efter Idolkarusellen så släppte Darin sin först platta som fick heta The Anthem, första singeln på albumet hette Money for nothing och blev en dunderhit och gick direkt in på första platsen på singellistan. Senare samma år så släpper han ett till album, Darin, denna platta blev likt hans föregående album en succé och innehöll hits som Want Ya som dessutom blev årets mest spelade video på MTV, även låtarna Step up och Who’s that girl.

Darins storhet inom musikbranschen fick ett kvitto då han under 2006 kammade hem priser som Rockbjörnen för årets manliga artist, en Grammis för årets bästa låt, Nickelodeon Kids Chice Award och dessutom NRJ Awards. Även detta år så blev det ett skivsläpp ett samarbete med stjärnproducenten Max Martin, resultatet blev albumet Break the news med bl. a hitten Everything but the girl. Otroligt nog så sålde albumet guld redan första dagen, ett bevis på Darins storhet som artist och sångare. Fjärde albumet dröjde sedan till 2008 och fick heta Flashback, plattans första singel var en duett med Amerikanskan Kat DeLuna och resulterade i låten Breathing your love. Femte albumet fick namnet Lovekiller släpptes 2010 och innehöll singlarna Your’e out of my life och Lovekiller återigen så säljer Darin guld och han blir därmed en av de största svenska artisterna genom tiderna.

Med låten Your’e out of my life medverkade Darin I melodifestivalen där han slutade på en hedrande fjärdeplats. Samma år så fick han uppdraget att skriva en sång till kronprinsessan Viktorias och Prins Daniels bröllop, resultatet blev Can’t stop love.

2012 så medverkar Darin i det mycket populära programmet Så mycket bättre med artister som Olle Ljungström, Magnus Uggla och Maja från The sounds. Han tolkningar från programmet blev gigantiska hits, störst blev hans tolkning av Magnus Ugglas Astrologen och tolkningen av Olle Ljungströms En apa som liknar dig. Samma år så kom också hans första singel från kommande albumet Exit ut, Nobody Knows som surprise surprise blev en mega hit. I början av 2013 så släpps hela albumet Exit ut och Darin fullkomligt dominerade alla listor runt om i Sverige. Han sålde bäst, spelades bäst och hade hela sex låtar på top tio listan på Itunes samtidigt. Det blev hektiska dagar för Darin som turnerade runt och framförde sina låtar.

Allt som Darin rör vid verkar bli till guld. Han har en otrolig talang och är känd för att vara en perfektionist när han jobbar med sitt material i studion. Som person är han känd för att vara ödmjuk, trevlig och lite blyg vilket gör att man älskar honom ännu mer. Darin har redan skrivit svensk musikhistoria med sin musik och sina listettor och framtiden ser väldigt ljus ut. I år släpper han åter nytt album och vi gissar att det blir en guldplatta igen.

Privacy Policy