Så mycket bättre

Succéprogrammet Så mycket bättre sändes för första gången den 23 oktober år 2010 och blev direkt en riktig dundersuccé. Namnet på programmet kommer från Ted Gärdestads hit med samma namn. Konceptet går ut på att kända svenska artister tolkar varandras låtar. Varje artist får en dag tillägnad till sig då de andra artisterna ska tolka hens låtar, då får vi dessutom en närmare inblick i varje artists liv både framför och bakom kameran. De har dessutom lite olika aktiviteter under sin tid på inspelningsplatsen på Gotland. Programmet har vunnit flera kristaller för bästa tv-program och anledningen till varför det går hem så bra i stugorna är nog variationen av artister, det blir både nostalgi och nyheter.

Efter varje program så släpps låtarna på Spotify och de brukar bli de mest lyssnade låtarna och ibland så får de medverkande artisterna till en riktig dunderhit som toppar listorna i veckor, exempel på det är Magnus Ugglas tolkning av Jag och min far som från början var Olle Ljungströms låt. Darins tolkning på Magnus Ugglas låt Astrologen blev också en superhit, och Septembers tolkning av Petters mikrofonkåt var en av de första riktigt stora hitsen som producerats i programmet.

Genom tv-programmet Så mycket bättre så har nygamla svenska artister fått förmånen att tolka varandras låtar men också chansen att ge sin egen karriär en skjuts framåt och få nygamla hits i nya tolkningar på listan. Programmet har blivit mycket populärt och artister som Lill-babs, Ken Ring, Darin, Petter, Laleh och Carola har redan medverkat. I år så medverkar artisterna Andreas Kleerup, Sven-Bertil Taube, Jenny Berggren, Miriam Bryant, Ison Glasgow, Lisa Nilsson, Niklas Strömstedt och vi ser fram emot en säsong fullspäckat med härliga tolkningar och gärna några roliga löpsedlar om dramatiska avslöjanden. Det som är så roligt med detta program är också variationerna av artister. Sven-Bertil Taube är åttio år gammal och han musik skiljer sig väldigt mycket från artisten Ison som mest sysslat med svensk hip hop. Men det är just blandningen som gör programmet intressant och tolkningarna av låtarna så väldigt olika.

Lite senare i höst så börjar den sjätte säsongen av Så mycket bättre på lördagarna i TV 4, och i år har de verkligen hittat artister som skiljer sig väldigt mycket både i ålder, stil och musikgenre. Det kommer att bli spännande att få höra alla tolkningar som kanske kommer att bli våra nya listettor. Hur tolkar Kleerup en Sven-Bertil Taube låt och vice verca. Hur tolkar Ison en Lisa Nilsson låt? Och vem är egentligen den där Miriam Bryant som är en relativt ny artist i sammanhanget? Det ska bli otroligt spännande att följa denna säsong som förhoppningsvis bjuder på bra tolkningar och spännande avslöjanden. Andreas Kleerup har blivit otroligt omskriven av media, kommer han att prata om det? Kommer vi att få sanningen bakom de stora rubrikerna och löpsedlarna? Hur personlig kommer Lisa Nilsson att vara?

Nya säsongen börjar sändas lite senare i höst något som vi ser fram emot med spänning.

 

 

 

Privacy Policy