Thåström i Sommar

Joakim Thåström är just nu ute på en Skandinavienomfattande turné där han bland annat framför låtar från sitt senaste album ”Den morronen” oftast för utsålda hus och med mycket bra kritik.

På Ticnet går det att lägga recension på de konserter som varit och genomsnittsbetyget är ca 4,7 av  5. Därtill får man lägga kommentarer och det är fullt av kommentarer som ”Enastående”, ”Toppenkväll” och ”Kanonbra”

Den 11:e april uppträder han i Örebro (Conventum Kongress) men denna konsert är redan helt fullbokad.

Det finns däremot biljetter kvar på Øyafestivalen som är en av Norges stora musikfestivaler. Thåström kommer att framträda på lördagen 15:e augusti och festivalen är i Oslo.

 

Om Joakim Thåström

Joakim Thåström är kanske en av Sveriges mest kända musiker. Involverad i band som Ebba Grön och Imperiet är han känd av många från 70- och 80-tals generationerna. Men Thåström når också nu ny publik genom sin solokarriär där han är inne på sitt elfte album.

Karriär
Joakim Thåström involverade sig tidigt i musikens värld och var med och bildade bandet ”Helt Sonika” som spelade runt om i Stockholmsområdet på diverse ungdomsgårdar och klubbar. Något senare var han med i uppstarten av The Haters som sedermera bytte namn till Ebba Grön, med vilka Thåström och bandets andra medlemmar rönte stora framgångar.

Bandet lade sedan ned sin verksamhet år 1983 för att lämna plats åt sidoprojektet Rymdimperiet som senare bytte namn till Imperiet. Även imperiet mottog framgångar men kanske ändå inte så stora och många som Ebba Grön hade gjort. År 1988 avvecklades även Imperiet och solokarriären tog istället fart för Thåström som även den radat upp framgångar och utmärkelser. I hans senare skivor har dessutom punken lyfts bort för att lämna plats åt en mer rockig och elektronisk musik med inslag av olika klaverinstrument

Privacy Policy